De multe ori după un training suntem foarte entuziasmaţi de anumite lucruri pe care le învăţăm, dar cel puţin o parte din ele nu le aplicăm niciodată şi …le uităm. De ce nu le aplicăm, deşi ni s-a părut că ne vor ajuta în munca sau în relaţiile noastre? Poate să fie faptul că familia noastră sau colegii de la birou nu au fost la acelaşi training sau că ni se pare că e dificil de aplicat ceva nou în timp ce telefoanele sună, emailurile curg şi agenda se umple.
Câteva soluţii la îndemână, de aplicat singur sau cu ajutorul altor persoane:
Furnizorul/trainerul – un număr tot mai mare de furnizori dezvoltă instrumente post training – resurse, buletine informative, bloguri, liste de discuţii, un număr de ore de consultanţă sau de coaching. Informaţi-vă ce astfel de instrumente are furnizorul şi utilizaţi-le în măsura în care vi se par folositoare (înscrieţi-vă, abonaţi-vă, programaţi o întâlnire pentru consultanţă sau coaching etc.)
Un coleg/o colegă de curs – puteţi să vă susţineţi/monitorizaţi reciproc o perioadă, să împărtăşiţi din experienţa de aplicare.
Alte persoane/entităţi preocupate de subiect – poate o comunitate de practică, poate o persoană preocupată de domeniu, poate o listă de discuţii sau un blog/site de specialitate unde puteţi schimba experienţe.
Colegii de birou sau prietenii/familia – în funcţie de domeniu (dezvoltare profesională sau personală), cereţi sprijinul unui coleg, unui prieten sau unui membru al familiei. Aplicaţi sau împărtăşiţi cu ei ce aţi învăţat – e una dintre cele mai puternice metode de fixare a informaţiei.
De unul singur – propuneţi-vă să aplicaţi de un anumit număr de ori ceea ce vi s-a părut util şi folosiţi un sistem de amintire – remindere în telefon, alerte în poşta electronică sau în Google Calendar, agendă etc.
Indiferent cum, dacă vi s-a părut folositor în training, puneţi în practică după training. De ce? Pentru că marele scop al educaţiei nu este ştiinţa, ci acţiunea (Herbert Spencer)