6 septembrie 2017, Training Design & Managementul participanților
10:00-11:30 Cunoaşterea trainerului şi a participanţilor.
Introducere și elemente generale despre training.
11:30-11:45 Pauză de cafea
11:45-13:30 Etapele procesului de training. Design de training.
Nevoi și obiective în training. Aplicație practică.
13:30-14:30 Pauză de prânz
14:30-16:00 Metode și aplicații practice folosite în training.
Tehnici de debriefing/procesare a aplicațiilor practice în training.
16:00-16:15 Pauză de cafea
16:15 18:30 Design de training, aplicație practică – pregătirea sesiunilor de training din ziua următoare. Soluții pentru facilitare și poziționare față de participanți. Tehnici pentru gestionarea situațiilor dificile în training.
Recapitulare și concluziile zilei.
7 septembrie 2017, Practică & Feedback, Concluzii & dezvoltare viitoare
10:00-11:30 Introducerea zilei. Aplicație practică: exersarea abilităţilor de livrare și facilitare a sesiunilor de training – analiză & feedback (1).
11:30-11:45 Pauză de cafea
11:45-13:30 Aplicație practică: exersarea abilităţilor de livrare și facilitare a sesiunilor de training – analiză & feedback (2).
13:30-14:30 Pauză de prânz
14:30-16:00 Aplicație practică: exersarea abilităţilor de livrare și facilitare a sesiunilor de training – analiză & feedback (3).
16:00-16:15 Pauză de cafea
16:15-18:30 Aplicație practică: exersarea abilităţilor de livrare și facilitare a sesiunilor de training – analiză & feedback (4).
Plan de dezvoltare a abilităților de trainer. Concluzii și evaluarea programului de training.
Facilitator: Florin GHINDĂ, fondator RomâniaPozitivă.ro
Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 20 de autori și peste 25 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006.
Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: solution thinking, antreprenoriat social, negociere, train the trainers, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding.
Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa.
Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business,companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării.Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training (IRT). Motivaţia principală este dorinţa şi încrederea de a schimba lucrurile în Bine în România. Mai multe informații despre Florin aici:
https://www.linkedin.com/in/floringhinda/
http://www.irt.ro/
1. manual, materiale de training & fișe de lucru
2. dotare tehnică (sala de training, flipchart, videoproiector etc.) și papetăria necesară desfășurării programului (pixuri, ecusoane, caiete, mape, coli de flipchart, markere, etc.)
3. pauze de cafea (cafea de bun venit dimineața + 2 pauze de cafea/zi)
4. analiza nevoilor de training și adaptarea programului conform nevoilor de învățare ale fiecărei grupe de participanți
Reduceri:
•10% reducere pentru înscrierea și plata până la 7 august 2017 sau 5% reducere pentru înscrierea și plata până la 21 august 2017
• 10% reducere pentru grupuri 2-5 persoane
Daniela Pavlovici
0745-144.053
salut@training-cafe.ro
Veronica Sîrbu
Auditor de Justiție – Institutul Național al Magistraturii
“(…) Așa mi-am dat seama că a fi trainer este mult mai complex și mai fascinant decât credeam eu. Nu înseamnă să faci un design, să livrezi un conținut și ai plecat acasă. Este mai degrabă ceva ce te definește si ajunge să facă parte din viața ta. Astfel ajungi să ai propria metodă de a te documenta, de a te pregăti, de a-ți găsi resursele, de a prezenta bucăți dintr-un training și de a aborda participanții. Și nu se termină când îți iei rămas bun de la participanți, ci continuă: când mergi pe stradă și o simplă reclamă creează o conexiune și naște un scenariu de exercițiu sau când vezi oameni comportându-se diferit în același minut, în același loc, în parc și o nouă aplicație se naște. Este ceva ce eu vreau să fac toată viața.”
Adriana Sumănaru
Trainer Freelancer, adrianasumanaru.ro
Manager de proiect Teach for Romania