ResurseFacilitareGraficaUna din întrebările pe care le primim frecvent la atelierele de practică grafică pentru traineri, facilitatori și alte persoane care lucrează cu grupuri este: ”unde găsesc resurse?”.

Markere și alte instrumente. În România la magazinele pentru artă, mai multe se găsesc concentrat în București la Hanul cu Tei și vis-a-vis de Universitatea Națională de Arte, intersecția Bd. Dacia cu Cal. Griviței și Sala Palatului, așa cum se vede și în imaginea alăturată creată de Bianca Gainus – Grafisme- Graphic recording, mind mapping, visual thinking. O parte dintre ele au și magazine online de unde puteți comanda.  Dacă puteți să investiți ceva mai mult în markere recomand cu căldură www.neuland.com care în acest moment livrează și în România.

Resurse online. Grupul de Facebook Graphic Facilitation unde foarte mulți practicieni din toată lumea împărtășesc din munca lor, din ce învață, ce experimentează, ce instrumente folosesc.

O recomandare de resursă primită de la Răzvan Olaru pentru practica scrisului/literelor: https://www.neuland.com/handlettering

 

Broșura Graphic facilitation for better communication, realizată în cadrul unui proiect ERASMUS+, trainer Paul Dumitru, Picturise

 Graphic facilitation is the process of using words and images to create a conceptual map of a conversation. This tools offers you the most important elements that help you start using graphic facilitation. You do not need to be talented in drawing to use graphic facilitation because it is not about ar, it is about ideas.

Cărți. Iată câteva titluri pe care le recomandăm pentru practică (cele mai multe se regăsesc și în biblioteca Training Cafe)

Generative Scribing: A Social Art of the 21st Century  by Kelvy Bird

Generative Scribing

 

bikablo și bikablo emotions de la Neuland  http://eu.neuland.com/literature/

 

Visual Meetings: How Graphics, Sticky Notes and Idea Mapping Can Transform Group Productivity by David Sibbet

 

The Doodle Revolution: Unlock the Power to Think Differently by Sunni Brown
The Big Book of Flip Charts: A Comprehensive Guide for Presenters, Trainers and Facilitators
by Robert W. Lucas

 

O recomandare de carte la Paul DumitruPicturise:

Pentru practica în propria agendă, The Sketchnote Handbook de Mike Rohde:

 

Hârtie. Tot de la magazinele de artă online sau offline sau magazine de papetărie mai mari (de ex. ACTIV  www.papet.ro ).

 

Spor la desenat 🙂

 

One thought on “Resurse pentru practică grafică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *