Event Phone: 0726387737

  • March 7, 2018
    6:30 pm - 9:15 pm

Anumite procese de învățare pe termen lung sunt doar proiecte sau programe cu o anumită durată, altele sunt proiectate de la început sau ajung să se transforme într-o comunitate de practică / învățare.

O comunitate de învățare și practică este un grup de oameni care au o preocupare sau o pasiune comună pentru ceva ce fac şi învaţă să facă mai bine pe măsură ce membrii grupului interacţioneză constant unii cu ceilalţi. (Etienne Wenger-Trayner).

Crearea unei comunități de învățare și practică include câteva elemente în absența cărora vorbim mai degrabă de rețele, grupuri, echipe, triburi, grupuri de prieteni sau alte forme de organizare.

Arhitectura sau designul de comunitate creează un ritm și o evoluție constantă a comunității, include realitatea că o comunitate este un organism viu care se modifică constant, fiind influențată de evenimente precum: membri noi, rotația gazdelor, formatul evenimentelor, modificarea spațiului fizic al comunității, forma de finanțare a comunității,  plecarea unor membri, metodele utilizate în organizarea evenimentelor de comunitate, schimbarea intereselor membrilor.

TrainingCafeCoP

Te invit pe 7 martie la o conversație despre:

  • formate de lucru cu grupurile pe termen lung
  • ce sunt comunitățile de practică și învățare și cum funcționează o astfel de comunitate
  • cum să eviți principalele greșeli care duc la eșecul unor inițiative de a crea grupuri de învățare sau comunități
  • să explorezi un spațiu în care să descoperi cum poți iniția un grup de învățare sau o comunitate în domeniul care te interesează și să găsești resurse pentru a începe.

Atelierul include elemente de teorie, exemple, exerciții practice, întrebări/reflecție, co-creere, utilizând metode în principal din Art of Hosting, coaching de grup și facilitare grafică.

Diana Ghinda TCGazdă: Diana Ghindă, 38 de ani din care ultimii 9 foarte conectați cu învățarea în comunitate. Sunt gazda comunității Training Café și membru în alte câteva comunități de învățare. Cred în faptul că orice se poate învăța și că învățarea e o călătorie pentru toată viața.

Co-fondator Institutul Român de Training (2002-2018), inițiator și gazdă în comunitatea Training Café (2009-2018), membru fondator și gazdă în comunitatea roPot & Impact Hub Bucharest (2009-2011), co-fondator și gazdă în comunitatea Restart în Educație (2013-2014), gazdă a cursului Community Building la Universitatea Alternativă (2013-2014).

Mai multe formări de bază și avansate în training și facilitare (2000-2017), Art of Hosting (2009-2014), coaching (Metasysteme 2011) și facilitare grafică, dar mai ales multă practică în domeniul comunităților: peste 350 de evenimente organizate doar cu comunitatea Training Café.

Te invit să vii pe 7 martie cu intenția de a porni un grup de învățare pe termen lung sau o comunitate de învățare / practică într-un anumit domeniu de interes pentru tine, cu intenția de a ajuta să funcționeze mai bine un grup sau o o comunitate deja existentă sau pur și simplu cu dorința de a afla mai multe despre învățare în grupuri pe termen lung.

Programul întâlnirii:

18.30-18.45 Sosire, (re)conectare, cafeaua sau ceaiul de bun-venit

18.45-21.15 Lucrul cu grupuri pe termen lung. Comunități de învățare și practică


Te rugăm să te înscrii selectând biletul potrivit. Dacă este prima oară când vii la un eveniment Training Café vei primi pe emailul cu care te-ai înregistrat detalii despre factură și plată.

 

Location

Venue:  

Address:
Strada Academiei, nr 17, etaj 3, Bucuresti, Alberta, 010014, Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *