Un atelier introductiv în facilitare grafică pentru traineri, facilitatori și alți practicieni în lucrul cu grupuri.

Este pentru tine dacă dorești:
• să folosești flipchartul mai des și cu mai mult impact în practica ta (training, facilitare, ateliere, conferințe, cursuri online etc.), inserând elemente vizuale în sesiunile pe care le facilitezi;
• să gândești mai repede metafore vizuale pentru conținutul tău;
• să exersezi scrisul și desenatul pe coli mari, ca să creezi flipcharturi mai atrăgătoare pentru grupurile cu care lucrezi, chiar dacă nu ai experiență în desen;
• să înveți ABC-ul gândirii vizuale: cum poți crea desene sugestive din câteva linii;

Mai mulți ani de organizat ateliere de practică grafică demonstrează că prin utilizarea unor tehnici simple și prin exersare, în doar câteva ore participanții obțin suficiente abilități pentru a putea include facilitarea grafică în metodele pe care le folosesc cu grupuri.

Metode și tehnici simplu de aplicat pe care le vom exersa în atelier:
• cum scriem drept și lizibil la flipchart
• titluri, chenare, umbre și alte forme de subliniere
• simboluri universale
• metafore vizuale pentru conținutul propriu
• templates/ formate pregătite de acasă
• alegerea markerelor și altor instrumente ajutătoare
• elementele vizuale de bază cu care poți desena orice (și cum să faci asta)

Program:
09.00 – 09.30 Bun venit, cunoaștere & (re)conectare, cafeaua/ceaiul de dimineață
09.30 – 13.30 Facilitare grafică

Gazdele atelierului de facilitare grafică sunt Paul Dumitru și Diana Ghindă

Paul Dumitru e facilitator grafic full time din 2013. De atunci a avut peste 150 de proiecte în țară și în străinătate care au implicat facilitarea grafică și ilustrația, ajutând echipele din diverse organizații să transpună în format vizual conversațiile relevante, deciziile și conceptele de business. La începutul lui 2018 a fondat primul start-up de facilitare grafică din România, Picturise (www.picturise.biz și www.facebook.com/picturise.biz), dezvoltând o echipă de facilitatori grafici și ilustratori cu care duce practica mai departe.

Paul întrupează o expresie care-i place foarte mult: “drawing is not a gift, it’s a skill”. Înainte de a se apuca de facilitare grafică a fost jurnalist timp de 6 ani, colaborând cu revistele Cariere, Money Express și Esquire. A descoperit și s-a îndrăgostit de tehnicile de gândire vizuală în încercarea de a găsi o soluție la blocajele inerente din procesul de a scrie articole jurnalistice.

Îl entuziasmează să ducă mai departe această practică și să-i molipsească și pe alții cu plăcerea, utilitatea și claritatea pe care gândirea și comunicarea vizuală le pot aduce în viața de zi cu zi.

Diana Ghindă este practician în lucrul cu grupuri de peste 17 ani, cu formări de bază și avansate în training, facilitare, coaching, Art of Hosting, Theory U și facilitare grafică. Diana crede că orice se poate învăța, că învățarea este o călătorie pentru toată viața și că învățăm mai bine împreună. De aceea cel mai des în practica sa utilizează Art of Hosting și Theory U, metodologii care susțin învățarea împreună prin metode precum Facilitare Grafică, Open Space, World Café, Appreciative Inquiry, Circle, Knowledge Café, ProAction Café.

Preț: 480 RON (include pauzele de cafea, materiale, toate taxele și nu include masa de prânz).
Reduceri:
->20% reducere pentru clienții Training Café, IRT și Picturise
-> 10% reducere timpurie pentru înscrierea și plata până la 23 mai 2019

Informații și înscrieri la adresa salut@training-cafe.ro și telefon 0726-38.77.37

Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *